Arie Kooijman

Fractievoorzitter

Naast man van, vader en opa ben ik onderwijsveteraan. Meer dan 40 jaar werkte in allerlei functies in het Rotterdamse voortgezet onderwijs. Geen Barendrechter van geboorte, meer dan de helft van mijn leven woon ik in Barendrecht. En tja, ik ben 68 jaar oud. Sinds 2014 steek ik veel tijd en energie in de gemeentepolitiek. Het contact met inwoners en organisaties geeft me energie om dit werk te doen.

In de afgelopen periode was ik buitengewoon commissielid en raadslid, vanaf maart 2016. In de commissie Samenleving heb ik me sterk gemaakt voor mensen met beperkingen en/of tegenslagen in het leven. Aandacht voor groen en natuur in en om Barendrecht, klimaat en de overgang naar nieuwe energie waren vanzelfsprekend. Fietsers konden rekenen op het behartigen van hun belangen.
Buiten het raadswerk ben ik actief om de positie van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat deze inwoners ook kunnen stemmen.
Om te ontspannen ga ik me inspannen: wandelen, hardlopen en fietsen. In de zomervakantie maak ik samen met mijn vrouw Marjan grote tochten door Europa.
 
 Mijn kernpunten zijn:

  • in Barendrecht kun je dichtbij recreëren in het groen. 
  • voor iedereen die dat nodig heeft is er betaalbare ondersteuning of zorg.
  • we zetten forse stappen op weg naar een energieneutraal Barendrecht.
  • de voorraad sociale huurwoningen dient niet te worden verminderd maar vergroot.

Contact met Arie Kooijman: arie.kooijman@groenlinksbarendrecht.nl