Ineke de Deugd

Bestuurslid

Een GroenLinks geluid in de BAR gemeenten: hard nodig!

Ik ben Ineke de Deugd, 59 jaar en woon in Rijsoord. De boerenzij van Ridderkerk wordt wel eens gezegd. Was dat maar zo…. Bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard - op de grens met Barendrecht – gaat betekenen dat bedrijven oprukken, het vrachtverkeer gigantisch zal toenemen en je als burger daartussen verstikt dreigt te raken.

Gelukkig zijn er tegenhangers nabij: de Waal en het Waalbos, gebieden die we als GroenLinks in onze gemeente moeten koesteren. Je kunt er heerlijk fietsen en doorheen struinen.   Dat soort plekken hebben we nodig in dit propvolle deel van de zuidelijke randstad. Als het aan Groenlinks ligt komen er daar nog veel meer van.

In het dagelijks leven ben ik vakbondsbestuurder bij de FNV. Werknemers ondersteunen en adviseren opdat zij hun werk met plezier kunnen blijven doen en zich daarin kunnen ontwikkelen, is waar ik me dagelijks met hart en ziel voor inzet. Voor ieder een volwaardige plek waarin hij/zij mee kan doen in de maatschappij. Wat mij betreft een belangrijk punt in de sociaaleconomische politiek. Ook op gemeentelijk niveau. Groenlinks zal zich daar zonder meer sterk voor maken. 

Het is nu ruim 10 jaar dat ik lid ben van Groenlinks en een klein beetje actief. Een paar jaar lid geweest van de steunfractie en momenteel bestuurslid van Groenlinks afdeling BAR gemeenten.