Sybe de Werk

Buitengewoon commissielid

Ik wil mij gaan inzetten voor een groen Barendrecht dat in 2030 ook echt C02 neutraal is. Maar met een groen Barendrecht bedoel ik ook dat er voldoende groen is op straat. Dit kunnen we bereiken door het planten van meer bomen.  Er moeten voldoende recreatie gebieden in en om Barendrecht zijn. Daarom is GroenLinks voor het vergroten van de Zuidpolder.

Een Energieneutraal Barendrecht bereiken we door het bouwen van energieneutrale woningen en gebouwen, het isoleren van bestaande woningen, verminderen CO2 uitstoot door verkeer, meer nieuwe energie en stoppen met gebruik van fossiele energie.
Een sociaal Barendrecht is ook erg belangrijk. Ik vind bijvoorbeeld dat het openbaar vervoer voor mensen met een laag inkomen gratis moet zijn.
Barendrecht is voor jongeren de perfecte gemeente: er zijn veel goede scholen en door het goede openbaar vervoer zit je snel in het centrum van Rotterdam
Jongeren uit Barendrecht moeten hier kunnen blijven wonen. Dit lukt vaak niet omdat het simpelweg te duur is. Hier moet verandering in komen. Dit kunnen we oplossen door te zorgen voor meer sociale woningbouw en niet te dure huurwoningen. 
Iedereen in de gemeente moet kunnen meepraten en meedoen daarom moedigen we burgerinitiatieven aan.

Contact met Sybe de Werk: sybe.dewerk@groenlinksbarendrecht.nl