Onze actiepunten

  1. GroenLinks stimuleert het gebruik van de fiets voor korte afstanden. Het moet aantrekkelijker zijn om de fiets te pakken dan de auto. Dit is gezond voor lichaam en geest en komt het milieu ten goede.
  2. Er komen extra fietsparkeermogelijkheden rond de winkelcentra en waar nodig speciale parkeervakken voor bakfietsen en elektrische fietsen.
  3. Het oog wil ook wat. We maken de rondwegen waar je Barendrecht binnenkomt weer groen en aantrekkelijk. 
  4. Voetgangers en fietsers kunnen op een veilige manier naar de Zuidpolder. 
  5. Bij scholen komen er speciale “Kiss & Ride” -plekken en mag de auto niet worden geparkeerd.
  6. GroenLinks stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer. Wij dringen er bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (opdrachtgever van het openbaar vervoer in de regio) op aan niet verder te bezuinigen op het openbaar vervoer.  Ook vragen wij om continuering van het huidige serviceniveau van het aantal buslijnen en dienstregelingen in de gemeente en waar mogelijk om uitbreiding van het aantal buslijnen en/of dienstregelingen des gewenst in de vorm van een buurt- en/of belbus.
  7. GroenLinks wil dat het gehele gemeentelijke wagenpark (vuilniswagens, veegwagens, plantsoenendienst, etc.) op elektrisch rijdt.
  8. Op verschillende plaatsen starten we met het delen van elektrische auto’s.Auto’s die op fossiele energie rijden, zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Barendrecht.