Zaterdagmiddag 9 oktober organiseerde GroenLinks een wandeling langs vele van de prachtige bomen die we in Barendrecht hebben.

Aart van Dragt van natuurvereniging IJsselmonde vertelde ons over de belangrijke functies die de bomen hebben in onze leefomgeving. De start was in park Buitenoord. Een park, rond de 40 jaar oud met veel inheemse boomsoorten, zoals elzen, beuken, kastanjes, eiken en wilgen. Soorten, die goed zijn voor de biodiversiteit. Naast de inheemse soorten, ook een aantal opvallende uitheemse bomen. Midden in het park een prachtige watercipres of Chinese mammoetboom (Metasequoia glyptostroboides) een bladverliezende naaldboom. De Kaukasische vleugelnootboom was ook een opvallende verschijning.

Via het Jaagpad en de wijk Paddewei liepen we naar park Nieuweland. Een ander park, veel jonger met vooral uitheemse soorten met grote Italiaanse populieren en ook hier de Kaukasische vleugelnootboom. De prachtige grasvelden zouden aan biodiversiteit kunnen bijdragen door een gefaseerd maaibeleid. Een van de vele goede tips van Aart van Dragt. Het was een leerzame middag.

Bomenwandeling Barendrecht
Start wandeling
Zon en boom
Zwerfvuil
Kastanje
Bruggetje