Nieuws

Beplanting of gras!

Bewoners van de  Klipper- Spits in Buitenoord zijn gehecht aan het groen in hun wijk. De renovatie van het fietspad in hun buurt had tot gevolg dat de rozebottels op de walkanten van de singel werd verwijderd. Er zou gras voor in de plaats komen. De bewoners zijn het daarmee niet eens. Ze schreven ingezonden brieven, organiseerden een petitie en dienden een klacht bij het College in. GroenLinks stelde schriftelijke vragen aan het College of het klopte dat het beleid van de gemeente zou zijn om beplanting te vervangen door gras. Uit het antwoord van de wethouder blijkt dit niet het geval te zijn. Wel wil de gemeente water meer zichtbaar maken.

Lees verder

Burger dichter bij de politiek

Vanaf woensdag 10 mei 2017 start de cursus Politiek Actief. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt georganiseerd door de gemeenteraad van Barendrecht. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente Barendrecht inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Aanmelden voor deze gratis cursus kan via griffie@barendrecht.nl.

Lees verder

Vragen GroenLinks over wachten op je rolstoel

Meedoen in Barendrecht is erg belangrijk. Voor mensen met een lichamelijke beperking is dat niet vanzelfsprekend. Om mee te kunnen doen hebben ze bijvoorbeeld een rolstoel nodig. GroenLinks is in contact met een tweetal inwoners die al vanaf juni 2016 wachten op een nieuwe rolstoel. Tot op heden hebben zij het hulpmiddel nog niet ontvangen.

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over het kappen van 50 bomen

Onlangs zijn 50 bomen aan de Dierensteinweg door de Gemeente Barendrecht gekapt. De bomen waren niet oud of ziek. Zij werden gekapt als gevolg van een besluit van de gemeenteraad om de tunnel aan de Harmonielaan open te stellen en de Eftelingrotonde, Dierensteinweg/ 1e Barendrechtseweg te veranderen in een kruispunt. 

Lees verder

Is bestuurlijk Barendrecht weer in balans?

Na bijna drie maanden crisis lijkt de rust in bestuurlijk Barendrecht weer terug te keren. Op dinsdag 29 december deed informateur Klaas Groenendijk in de gemeenteraad verslag van zijn werkzaamheden. Er is een nieuwe coalitie  met EVB, CDA en SGP-CU. Deze partijen hebben overeenstemming  bereikt over een coalitieakkoord. In het college zitten nu ook wethouders van CDA en SGP-CU. 

Lees verder

Houtstook: een lust of een last?

In de gemeentekrant Blik op Barendrecht schreef Els van Lopik in de rubriek De raad op straat een artikel over houtstook. Er zijn voor- en tegenstanders van deze vorm van verwarmen. In het artikel staan nuttige adviezen om overlast te voorkomen. We vragen ook om reacties op het stoken van hout. Wat zijn voordelen en nadelen. Uw reactie kunt u sturen naar groenlinksbarendrecht@gmail.com. U kunt ook reageren op onze facebookpagina.

 

Lees verder

Pagina's