In het algemeen gaat het erom dat we ervoor zorgen dat toekomstige generaties ook gebruik kunnen maken van onze aarde. Het belang daarvan wordt tegenwoordig steeds duidelijker. Maar hoe kan je zelf duurzaam aan de slag? Dat is soms even zoeken. We vinden het dan ook zeer jammer dat er dit jaar geen duurzaamheidsweek is, na het succes van vorig jaar. Een week vol inspiratie en hulp op het gebied van onder andere energie besparen, overstappen op duurzame energiebronnen, vergroten biodiversiteit, afval scheiden en voedselverspilling tegengaan. Gelukkig zijn er ook andere manieren voor inspiratie en hulp, zoals de woonwijzerwinkel en energiecoaches. We hebben het college gevraagd om te proberen het succes van de duurzaamheidsweek dit jaar via andere manieren te bereiken.

Want actie is nu echt noodzakelijk. Het kan ons niet snel genoeg gaan en dan word je soms duurzaamheidsdrammer genoemd. Dat betekent vooral dat we goed bezig zijn.

Een andere manier waarmee we werken aan verduurzaming is via meer bomen. Bomen halen CO2 uit de lucht en produceren daar zuurstof van, zorgen voor verkoeling, beperken wateroverlast en zien er ook gewoon mooi en rustgevend uit. Daar willen we er meer van in Barendrecht. Dat plan werken we nu uit. Mocht u nog plekken weten waar meer bomen kunnen staan, horen we dat graag via: groenlinksbarendrecht@gmail.com

(Verschenen in weekblad De Schakel in de rubriek “In het hart van de raad” op 029-09-2022)