De raadszaal van Barendrecht is voor mij bekend terrein. Sinds 2014 ben ik betrokken bij de gemeentepolitiek. Eerst als buitengewoon commissielid en sinds 2016 als raadslid. Groen en sociaal beleid vind ik belangrijk.

Ik zal eerst wat meer over mezelf vertellen. Naast vader en opa ben ik onderwijsveteraan. Vele jaren was ik samen met Marjan (mijn vrouw) en samen maakten we ons op vele manieren sterk voor GroenLinks. In 2021 is ze overleden. We missen haar erg.

Ik ben geboren in Rotterdam. Meer dan 40 jaar werkte ik in allerlei functies in het Rotterdamse voortgezet onderwijs, met name voor jongeren die met een achterstand aan het leven beginnen. Sinds lange tijd woon ik Barendrecht. In de commissie Samenleving maak ik me sterk voor mensen met beperkingen en tegenslagen in het leven.

Aandacht voor groen en natuur in en om Barendrecht, klimaat en de overgang naar nieuwe energie zijn vanzelfsprekend voor mij. Fietsers en wandelaars kunnen rekenen op het behartigen van hun belangen.

Buiten het raadswerk span ik me in om mensen met een verstandelijke beperking nieuwe dingen te leren. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat deze inwoners ook kunnen stemmen bij de verkiezingen.

Om te ontspannen ga ik me inspannen: wandelen, hardlopen en fietsen. Meestal in Barendrecht of omgeving. In de zomervakantie maak ik fietstochten door Europa.

Het raadswerk kost veel tijd. Dat is een kant. Daar tegenover staat dat het mooi is om iets voor de inwoners van Barendrecht te kunnen doen. Vooral het contact met inwoners en organisaties geeft me energie om dit werk te doen.

Mijn kernpunten zijn:

  • in Barendrecht kun je dichtbij recreëren in het groen. 
  • voor iedereen die dat nodig heeft is er betaalbare ondersteuning of zorg.
  • we zetten forse stappen op weg naar een energieneutraal Barendrecht.
  • het aantal sociale huurwoningen en middeldure huur dient te worden verhoogd.

Contact met Arie Kooijman: arie.kooijman@groenlinksbarendrecht.nl