Het is gelukt de eerste groene parel is geplant, nu nog 99 nieuwe bomen te gaan.
Het is een prachtige koningslinde en staat midden in de oude dorpskern. 
Hieronder het persbericht van de gemeente over het project Groene Parels en meer: 

--------------------------------------------------------------------

Gemeente Barendrecht plant 100 nieuwe bomen

Barendrecht (23 februari 2022) – De gemeente Barendrecht plant 100 nieuwe bomen in en om het centrum van Barendrecht. Wethouders Tanja de Jonge en Cees Schaap plantten vandaag in de Oude Dorpskern de eerste boom, een Koningslinde, voor het project Groene Parels. Dit is een van de vier initiatieven voor klimaat adaptieve aanpassingen die worden betaald uit de Eneco-gelden.

Wethouder duurzaamheid Tanja de Jonge legt uit dat bij de aanpak van de buitenruimte rekening wordt gehouden met het veranderende klimaat. “In de toekomst moeten de aanpassingen leiden tot minder schade en last door de klimaatsverandering. Denk hierbij aan minder wateroverlast, hittestress, droogte en bodemdaling en verlies van biodiversiteit. Meer groen speelt daar een grote rol bij.”

“Barendrecht wil een groenere gemeente zijn”, vult wethouder buitenruimte Cees Schaap aan. “Zo zorgen we er via het standaard onderhoud van de buitenruimte al voor dat er jaarlijks nieuwe bomen bij komen. De Groene Parels uit de Eneco-gelden zijn daar een welkome aanvulling op.”

De nieuwe bomen worden geplant in het centrum van Barendrecht, maar ook in de omliggende wijken. Groene Parels zijn kwalitatief hoogwaardige bomen. Zoals de beuk, de kastanje en de esdoorn. Verder zullen er ook duurzame bomen, zoals acacia’s, amberbomen en lindes worden geplant.

Motie Groene Parels
De motie Groene Parels is eerder al aangenomen in de gemeenteraad. Naast het planten van de Groene Parels, wordt de wateroverlast in de Oranjewijk aangepakt en verdient ook het klimaat adaptief inrichten van de Oude Dorpskern en het Havenhoofd Carnisselande alle aandacht van de gemeente. Voor deze projecten is bij het vrijkomen van de Eneco-gelden 2,5 miljoen euro gereserveerd.

Groene parel