GroenLinks volgt de ontwikkelingen in de Zuidpolder op de voet. Op dit moment werkt men hard om landbouwgrond om te zetten in natuur. Voor de inwoners van Barendrecht en omgeving moet het een aangename plek worden waar het goed toeven is. Daarom ging GroenLinks op zoek naar informatie en achtergronden over de ontwikkelingen in de Zuidpolder.

We willen dat de inwoners snel antwoorden kunnen vinden op vragen als: Wat gebeurt er? Hoe gaat het er uit zien? Wat zijn de wandel- en fietsmogelijkheden? Welke soorten planten vogels komen er voor?

Maar wat blijkt? We hebben in onze directe omgeving gezocht naar antwoorden op deze vragen. We zijn door het gebied gaan wandelen om te kijken of er informatiepanelen staan.
Helaas, het leverde weinig op.
Internet dan? Ook dat maakte ons niet veel wijzer. Op de site van de gemeente Barendrecht staat wat summiere informatie over de Kleine Duiker, parkeermogelijkheden en een app met wandelroute. Op Heerlijk Buiten vonden we een gedateerde en beperkte plattegrond en beschrijvingen met weinig gebruiksinformatie.
Met andere woorden: Er is geen informatie te vinden over de huidige ontwikkelingen en werkzaamheden. Hooguit verschijnt er zo nu en dan een artikel in de plaatselijke pers, maar daar moeten we het mee doen.

GroenLinks vindt het jammer dat er over zo’n belangrijke gebied en de nieuwe ontwikkelingen daarin zo weinig te vinden is. Juist door meer informatie gaat de Zuidpolder tot de verbeelding spreken en raken inwoners erbij betrokken.
Onbekend maakt juist onbemind.
We hebben de gemeente gevraagd om een stapje extra, maar dat heeft nog geen tastbaar resultaat opgeleverd. De huidige informatie zou, aldus de gemeente, passen binnen de gemaakte afspraken.

Jammer hoor!
GroenLinks vindt dat de informatieverstrekking veel beter moet. De Zuidpolder is het waard.
We geven daarom zelf het goede voorbeeld door de Facebookpagina https://www.facebook.com/zuidpolderbarendrecht/.

Wie wil meeschrijven, foto’s plaatsen, nieuws delen of gespotte planten en dieren onder de aandacht brengen?  Mail uw ideeën, suggesties en bijdragen: groenlinksbarendrecht@gmail.com