Earth Hour (uur van de aarde)
Zaterdag 27 maart 2021
20:30 - 21:30 uur Nederlandse tijd

Ook dit jaar vraagt WWF (Wereld Natuur Fonds) om op 27 maart één uur het licht uit te doen tijdens Earth Hour. GroenLinks Barendrecht ondersteunt deze actie om energiebesparing te promoten en koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.

Doe ook mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op 27 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit of sluit je aan bij één van de evenementen in de regio. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen.

Het eerste uur der aarde werd gehouden in Sydney Australië tussen 19:30 en 20:30 uur op 31 maart 2007. Het uur der aarde in 2007 heeft voor een verminderd energieverbruik gezorgd van geschat tussen 2,1% en 10,2% gedurende het uur, waaraan meer dan 2.2 miljoen mensen meededen. Het tweede uur der aarde in 2008 werd internationaal georganiseerd door de stad Sydney en tal van andere grote steden en individuen in de wereld. Vanaf dat moment wordt Earth Hour ieder jaar in het weekend waarin de zomertijd ingaat georganiseerd.

GroenLinks heeft onderstaande schriftelijke vragen ingediend bij het college van Burgemeesters en Wethouders.