Doorlopende wandelpaden

Barendrecht is een mooie gemeente om te wonen en te leven. Een sterk punt zijn de groene gebieden in Barendrecht en omgeving. Veel mensen vinden het heerlijk om dicht bij huis een korte of langere wandeling te maken en te genieten van het bewegen, de ruimte en het groen.
GroenLinks vindt het belangrijk dat de groene gebieden goed bereikbaar zijn. Dat is niet altijd het geval. Voorbeelden: delen van de Zuidpolder zijn niet veilig te voet te bereiken. Denk aan het gebied grenzend aan de Ziedewijdsedijk. Op deze dijk en het Leedepad loop je het risico uit je schoenen gereden te worden.  
Een ander punt is het verbinden van de wandelpaden in de verschillende  groengebieden. Wandelaars  krijgen daardoor meer mogelijkheden en kunnen langere wandelingen maken. Dat nu is niet altijd goed geregeld. Voorbeeld: vanaf de wal in Carnisselande langs de A15 is kun je niet in een directe lijn naar het Vaanbos. Er is geen trap om bovenop het tramviaduct te komen. Je moet terug  richting de Avenue Carre om op het viaduct te komen. Dat maakt het niet aantrekkelijk.
GroenLinks wil hier werk van maken. Heeft u ideeën om het wandelen in en rond Barendrecht aantrekkelijker te maken neem dan contact met ons op: groenlinksbarendrecht@gmail.com