BARENDRECHT – GroenLinks wil dat er in de periode 2010-2014 minimaal 2.000 bomen bijkomen in Barendrecht. De extra bomen versterken het groene karakter van de gemeente. Daarnaast hebben bomen een positieve invloed op de luchtkwaliteit en de opname van CO2. Daarom gooide GroenLinks Barendrecht zaterdag 1 mei de beuk erin! Fractievoorzitter Tessa Augustijn bood de inwoners van de gemeente Barendrecht een beuk aan. Burgemeester Van Belzen nam als voorzitter van de gemeenteraad de boom in ontvangst. Aansluitend werd de boom geplant in park Buitenoord . Bij het planten werd o.a. GreenSand toegevoegd. GreenSand is het mineraal olivijn in zandvorm en is de milieuvriendelijkste stof ter wereld. Het gaat de verzuring van grond tegen en bevordert de opname van CO2.

Bomen versterken het groene karakter van Barendrecht!

Door de oprukkende woningbouw is de laatste tijd steeds meer groen rondom Barendrecht verdwenen. Ook in woonwijken wordt steeds vaker groen opgeofferd. GroenLinks Barendrecht vindt dit onaanvaardbaar! Speelruimte gaat bijvoorbeeld steeds vaker ten koste van parkeerruimte. Binnen de bebouwde kom moet de groene ruimte worden gekoesterd. Door compact te bouwen, slim te parkeren en nieuwe bomen te planten wil GroenLinks het groene karakter van Barendrecht de komende jaren versterken! Met meer groen blijft Barendrecht ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken.Bomen leveren een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit.

Bomen leveren een positieve bijdarge aan de luchtkwaliteit!

De luchtkwaliteit van Barendrecht is niet optimaal. Verkeer is de belangrijkste vervuiler en veel woningen in de gemeente staan vlakbij snelwegen en vaarwegen. Hierdoor staan Barendrechters voortdurend bloot aan fijn stof. Dit leidt tot gezondheidsschade en vroegtijdige sterfte. GroenLinks kiest daarom voor investering in openbaar vervoer en fiets en het beperken van het autoverkeer. Maar ook groen en bomen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Bomen filteren de lucht omdat ze CO2 omzetten in zuurstof en omdat ze stofdeeltjes vasthouden. Bovendien zijn ze nog mooi ook! GroenLinks Barendrecht wil daarom dat er in de periode 2010-2014 minimaal 2.000 bomen bijkomen in Barendrecht. Dan kunnen de inwoners van Barendrecht weer opgelucht ademhalen.