ZEG 1 DECEMBER NEE TEGEN CO2! U heeft het vast allemaal al in de media gelezen en gehoord: de ministers Cramer (PvdA) en Van der Hoeven (CDA) hebben op 17 november jl. het besluit genomen om Barendrecht aan te wijzen voor de opslag van CO2. Alle inspanningen van de burgers, die hebben ingesproken of een zienswijze hebben ingediend, provinciale staten en de politieke partijen in Barendrecht ten spijt, hebben zij toch dit besluit genomen.

ZEG 1 DECEMBER NEE TEGEN CO2!

 

U heeft het vast allemaal al in de media gelezen en gehoord: de ministers Cramer (PvdA) en Van der Hoeven (CDA) hebben op 17 november jl. het besluit genomen om Barendrecht aan te wijzen voor de opslag van CO2. Alle inspanningen van de burgers, die hebben ingesproken of een zienswijze hebben ingediend, provinciale staten en

de politieke partijen in Barendrecht ten spijt, hebben zij toch dit besluit genomen.

 

Shell heeft al gezegd begin 2012 met de opslag te willen beginnen.

 

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 15 juni van dit jaar heeft Minister Van der Hoeven gezegd dat zij het genomen besluit zou komen toelichten. Op dinsdag 1 december komt zij deze toezegging na, samen met haar collega Minister Cramer. De locatie is Het Kruispunt, de aanvangstijd is 20.00 uur.

 

Alle politieke partijen van Barendrecht roepen u op als bewoner van onze gemeente: LAAT U ZIEN EN HOREN! Wij doen een dringend beroep op u om massaal naar Het Kruispunt te komen. Hoe meer bewoners van Barendrecht er bij het bezoek van de ministers aanwezig zijn, des te beter zien (en horen) de ministers dat de opslag van CO2 onder Barendrechtse bodem geen draagvlak heeft!

 

De politieke partijen en het College van B&W zullen hun uiterste best blijven doen om alle mogelijke wegen te bewandelen om dit onzinnige plan tegen te houden. Maar….. dit keer kunnen wij echt niet zonder een overweldigende aanwezigheid van onze burgers!

 

Wij hopen u volgende week dinsdag massaal te treffen om een duidelijk NEE TEGEN CO2 te laten horen!

 

Tessa Augustijn (GroenLinks), Jan IJzerman (D66), Cees Versendaal (SGP/CU), Corrie Righolt-Dam (CDA), Wim v.d. Hoek (VVD) en Kees Pieren (PvdA)