Op 20 maart 2019 vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten. Voor Barendrecht gaat het om de Staten van Zuid-Holland. Op dit moment is GroenLinks met drie leden vertegenwoordigd. Dat moeten er meer worden. Stemmen voor de Provinciale Staten is een dubbele stem: de nieuwe Statenleden kiezen namelijk ook de leden van de Eerste Kamer.

De Provinciale Staten zijn belangrijk. GroenLinks kan daar het verschil maken als het gaat om duurzaam, groen en een Zuid-Holland voor iedereen.

Wilt u meer weten en zien wie de kandidaten zijn: bekijk en lees het programma.

https://zuidholland.groenlinks.nl/sites/groenlinks.nl/files/downloads/page/Verkiezingsprogramma%20GroenLinks%20Zuid-Holland%20Provinciale%20Staten%202019_0.pdf

Er is ook een versie in gemakkelijke taal!

https://zuidholland.groenlinks.nl/sites/groenlinks.nl/files/downloads/page/Verkiezingsprogramma%20GLZuid-Holland_in%20gemakkelijke%20taal%20klein.pdf

 

Wat is de kern van het programma:

Duurzaam

We gaan stoppen met vervuiling en we gaan zorgen voor schone energie. GroenLinks wil ook het openbaar vervoer verbeteren. We gaan zorgen voor meer treinen, bussen, trams en metro’s.

Groen

Wat groen is, moet groen blijven. We beschermen de natuur. We zorgen voor meer groene plekken in Zuid-Holland.

Gelijke kansen

GroenLinks wil dat iedereen gelijke kansen krijgt. En dat er werk is voor iedereen. Iedereen mag geloven wat hij of zij wil. Het maakt niet uit of je van een man of een vrouw houdt. We zorgen dat iedereen gelijk wordt behandeld. Ook mensen met een beperking doen mee.