GroenLinks heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt om de conflictsituatie tussen voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens op ’t Vlak aan te pakken. In januari 2021 heeft GroenLinks door middel van een amendement de weg vrij gemaakt voor het creëren van een groen en autoluw verblijfsplein. Niet voor niets staat ’t Vlak al vanaf 2002 als aandachtspunt in ons verkiezingsprogramma.

Op 9 februari jl. is door het college een ontwerp voor het nieuwe plein vastgesteld. Door dit ontwerp wordt ’t Vlak een gezellig en groen verblijfsplein waar mensen goed kunnen vertoeven. Een plein met groen, water en bomen voor schaduw (tegen hittestress), ruimte voor waterberging (tegen hoosbuien) en een plek voor wandelen en ontmoeten.

’t Vlak wordt daarmee een mooie, aantrekkelijke plek die optimaal gebruikt kan worden door ondernemers en bezoekers. Een plein met een duidelijke entree naar de Middenbaan, waardoor de winkelstraat beter herkenbaarheid is en de toegangsweg daarheen verkeersveiliger wordt.