Je fiets kwijtraken door diefstal is een grote ergernis. De meeste Barendrechters gaan daarom voorzichtig om met hun fiets of e-bike. Angst voor diefstal kan zelfs een reden zijn om niet op de fiets naar het centrum van Barendrecht te gaan. Voor de raadsvergadering van 13 oktober is een motie van EVB besproken om een bewaakte fietsenstalling te starten in het centrum van Barendrecht, op de nieuwe parkeerplaats aan de Lohmanstraat.

GroenLinks is een voorstander om mensen op de fiets naar het centrum te laten komen. Het plaatsen van fietsrekken waar je de fiets gemakkelijk met een tweede slot kunt vastmaken, de zogenaamde “nietjes” is een belangrijk middel om diefstal te voorkomen. De vraag is wat moet er gebeuren om fietsdiefstal te voorkomen en het aantrekkelijker te maken om op de fiets naar het centrum te laten komen. GroenLinks heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college als: wat zijn de plaatsen waar vaak fietsen gestolen worden, werken de nietjes en is een bewaakte fietsenstalling de meest efficiënte en effectieve manier om fietsendiefstal te voorkomen, of zijn andere oplossingen denkbaar en haalbaar. De antwoorden op de vragen wil GroenLinks gebruiken ter voorbereiding op de bespreking van de motie in de raadsvergadering van 13 oktober.

In de raadsvergadering van 13 oktober is de motie bewaakte fietsenstalling in een aangepaste versie besproken en aangenomen. De bijdrage van GroenLinks en de aangepaste motie zijn als bijlage toegevoegd.